2013 Lucra LC470 doet het in 2,5 seconden!

Gepost op 25-06-2012 om 12:10 door - 35 Reacties »

Lucra LC470 render
Accelereren van 0-96 km/u bedoelen we daarmee natuurlijk. Hoe klink je dat in de oren?

Mij best rap, zeg maar Bugatti Veyron-rap, maar als je twijfels hebt bij deze claim, dan neem ik het je niet kwalijk.

De Lucra LC470 zagen we vorig jaar in een Gulf-jasje in Essen staan. Voor Model Year (MY) 2013 heeft de kleine Amerikaanse automaker zijn lichtgewicht tweezitter wat verder fijngeslepen, met onder andere LED’jes en een verbeterd carbon fiber koetswerk. Het stalen buizenframe eronder bleef ongewijzigd. Pure fun, die treffend wordt aangeprezen: Street legal – but barely.

Topmotorisering van deze standaard met een hele dikke GM V8 (achter de vooras) uitgeruste lichtgewicht is een 630 bhp-variant. Er van uitgaande dat het ding een drooggewicht van 900 kg heeft loopt hij 1 op 1,5. Madness, I tells ya, maaaadness! In dat perspectief is de sprinttijd misschien nog haalbaar, maar dan heeft ie wel superplakkerig rubber nodig.

Helaas hebben we geen live-foto’s, maar heeft Lucra ons voorzien van CAD-brouwsels in verschillende kleurstellingen. Welke vind jij t lekkerst? Mij kan die groen-gele wel bekoren. De LC470 in actie zien? YouTube to the rescue!


35 reacties   toon alles
Avatar van label89
label89 via iPhone app
25-06-2012 om 12:13
3
Vind ‘m niet eens mooi! Vind de Veyron mooier en exposanter om te zien!
@label89: weet je zeker dat exposant het juist woord is?
@label89:
Ja hoor we hebben weer een kleuter die alles langs de Bugattisaurus Volkswagiënsis moet leggen.
Gefeliciteerd.

Weleens goed naar topgear gekeken knul.
Dan het je geweten dat die on track niet veel klaar speelt.
Leuk voor Nardo waar je na 6 rondjes ook opzoek kan naar de pomp.
@jrk68:
Wie is hier nou de kleuter? label89 geeft alleen maar aan dat hij de Veyron mooier vindt, wat opzich een redelijk relevante vergelijking is want beide auto’s zijn streetlegal en hebben 0-100 tijden ver onder de 3 sec. Jij bent de gene die met stupide nonsens aan komt kakken die ook nog eens een keer totaal niet relevant zijn. In jou ogen stelt dus alleen de ariel atom kennelijk wat voor want dat is de enige auto die sneller was dan de veyron op de topgear track. Maar dat doe helemaal niet terzake want 1. heeft de Lucra nog nooit op de topgear track gereden en 2. label89 had het helemaal niet over track prestaties maar alleen over het uiterlijk. Dus… wie is hier nou de kleuter?
@rooster:
Geloof niet dat je mij begrijpt het gaat mij om het vergelijk. Ik vergelijk niks en zie dit ook niet als tracktoy. Sterker de specs interesseren mij niet eens.

Vind dit gewoon een leuk ding of er nu 300 of 630 pk in ligt zal mij boeien.

Wordt wel erg moe van mensen die denken dat een Veyron de oplossing is voor alles terwijl dat aantoonbaar niet zo is.

Kennelijk ben jij ook zo’n fanboy met een klein p….
@jrk68:

LOL ..
valt nog mee dat er niet bij stond “ik zou voor dat geld iets anders kopen” ..
Kan mee eerlijk gezegd niet voorstellen dat het gaat lukken. Auto is zo ontzettend licht en de motor voorin dat hij nagenoeg geen druk op de achterwielen zal hebben voor fatsoenlijke grip.
Al doet ie er 1.5 seconde over. Dat ding ziet er voor geen meter uit #bah.
@barbro: Ga alsjeblieft weg met je hashtags, slaat nergens op om dat hier te gebruiken, jij slingert die dingen vast ook non-stop op facebook. Lees je eerst even in waarom die dingen gebruikt worden.
@Vinny_93:

Waarom zou ik het hier niet mogen gebruiken. Lees anders de huisregels maar even door. Ik gebruik het omdat het handig is en omdat het kan. Doorgaans gebruik ik het om lange zinnen te vermijden door een species onder een genus te scharen. Maar daar maak jij blijkbaar geen gebruik van
Een Lister Jag replica. Vond de vorige versie wel mooier, maar ‘t blijft een auto die mij niet echt pakt. Er zitten wel mooie vormen in en vanuit bepaalde hoeken lijkt het allemaal wel wat.. Maar toch blijft er iets missen als het ware.
Doe mij maar die oranje, en om deze auto met een Bugatti te gaan vergelijken is natuurlijk appels met peren vergelijken. Totale b*llshit, Bugatti’s horen en komen niet op circuits (behalve dan op Fast Car, maar dat was natuurlijk ook een uitzondering ;) ).
Wat een mooie achterwielophanging heeft hij op die renders!
De retrolook is wel gaaf. Doet me denken aan een Shelby Cobra.
Een hele mooie wagen wat mij betreft. Ook eentje die ik op het zicht onmiddellijk zou willen hebben.
Totdat je ziet wat eronder zit.

Best wel een prehistorisch frame. Gewoon een laderchassis in feite zoals hummers en camion’s vandaag de dag enkel nog gebruiken.

Het is simpel, maar ook zwaar, onveiliger, … Een spaceframe is nu toch echt niet te veel gevraagd in deze tijd?

Ook die motor is veel te zwaar naar m’n goesting maar da’s natuurlijk een persoonlijke voorkeur.
@Hupke:

Dat ziet er inderdaad vrij primitief uit. Maar zo´n LS-serie motor is helemaal niet zo zwaar als de inhoud doet vermoeden.
@kaaskabouter:

Precies wat @jrk68 zegt. Ik had het niet echt over het gewicht eerder over dat de motor wat te potent is. (u weet wel, zware motor, dikke BMW,… dat soort uitspraken)
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!