2013 Maserati Quattroporte: Che bella! [updated: shop]

Auteur: , 157 Reacties

Dat Maserati bezig was met een update van hun befaamde vierdeurs-met-dezelfde-naam was al wel duidelijk, maar tenzij we ons vergissen is dit hem.

Wanneer de officiële bekendmaking zich zal voltrekken weten we niet, maar gezien deze lekplaatjes kan het niet heel lang meer duren. Of worden we hier door een fotosoeper in de maling genomen?

Zo niet, dan wil ik zeggen: wat een strakke Quattroporte is dit! Het bakkige/gedateerde dat toch wel een beetje in het huidige model zit is volledig weggepoetst (maar dat mag ook wel na zo’n lange tijd). In plaats daarvan heeft hij veel meer een coupélijn gekregen (de welving op de heupen helpt hier zeker aan mee), hoewel het nog steeds een onvervalste vierdeurs is.

2013 Maserati Quattropote

De platte achterlichten lopen mooi in lijn met de Granturismo, en zij complementeren het elegante karakter van de sedan des te meer. Aan de voorzijde zijn zowel neus als koplampen een stuk scherper geworden, met een subtiele spoilerlip in het midden. Beslist een auto waar Maserati mee voor de dag kan komen, maar dat kan je de Italiaanse stylisten wel toevertrouwen.

Maar we ruiken toch ook wel een beetje lont. Is het niet wat vroeg om nu al met foto’s te komen? We zullen zien of de twijfels waar zijn of niet. (via GTSpirit)

UPDATE 19:10 – Sliep uit! Het waren dus toch sjopjes. En gezien jullie vele negatieve reacties is dat misschien maar goed ook! Het geeft wel aan dat Maserati absoluut leeft (70 reacties in een half uurtje). En je moet maar zo denken: na dit voorproefje kan het uiteindelijke resultaat alleen maar meevallen toch? Of zullen ze er een monstruositeit a la Kubang uit weten te draaien?

Quattroporte Shopperdeshop
Quattroporte Shopperdeshop