Abarth 595 “turismo”, “competizione” en meer!

Auteur: , 21 Reacties

Het is aan het einde van het jaar aardig druk met autoshows over de wereld. De klapper gaat natuurlijk Tokyo worden, maar ongeveer gelijktijdig is er hier in Europa ook nog een show die de moeite waard is, die van Bologna. Het Fiat-concern speelt hier een thuiswedstrijd, en zal dus met wat nieuws moeten komen. We trappen af met Abarth.

We beginnen met de 595, verkrijgbaar als Turismo en Competizione. De laatste is een extra sportieve 500 met een 1.4 Tjet die er 160 pk en 230 Nm (in Sport mode) uit perst. Qua exterieur en interieur moet hij meer tot de verbeelding van de hardcore-sportieveling spreken. Dit is overigens niet de eerste Competizione op basis van de 500. Eerder was er al de 695 Competizione. De Turismo heeft dezelfde basis, maar stopt er nog een vleugje elegantie in met zijn two-tone kleurstelling en iets minder extreme voorkomen.
Abarth 595 Competizione
Abarth 595 Turismo

Wil je alleen de racebaan op, dan is de 695 “Assetto Corse” geknipt voor je. 205 pk stoempt hij uit zijn 1368 cc grote blokje. 17″ lichtgewicht wielen en geperforeerde remschijven onderschrijven het racekarakter van deze opgefokte 500 nog eens extra.

Abarth 695 Assetto Corse

En dan is er tot slot nog een speciale uitvoering van de Punto, speciaal voor de liefhebbers van zwart, de Abarth Punto Scorpione. In samenwerking met snowboardmaker Nitro worden er 99 Punto’s gemaakt, die allemaal voorzien zijn van een two-tone Nero Scorpione livery, met een matzwart verfje voor motorkap en dak. Onder de kap ligt een 180 pk sterke 1.4 Tjet.

Abarth_Punto_Scorpione