Adembenemend: circuit in de krater van een vulkaan

Auteur: , 24 Reacties

Wij hebben de Nürburgring, alom gekend en gevreesd, maar dat betekent niet dat het Westelijk halfrond zelf niets moois in de aanbieding heeft op circuitgebied: check het circuit van Potrero de los Funes, gelegen in Argentinië in...wait for it...een dode vulkaan.

Op zich is het niet heel raar dat er in kraters van inactieve vulkanen gebouwd wordt, wie ooit rond Lake Toba in Indonesië is geweest (dat deel dat niet onder water staat) weet wat ik bedoel. De keuze om er een circuit in te leggen is echter wel opmerkelijk.

Maar waarom ook niet? Het is er schitterend landschap, en de hoogteverschillen geven een extra dimensie aan de racebaan. Het circuit is 6,27 kilometer lang en ligt in het midden van Argentinië. Dat een deel van het circuit ook onderdeel uitmaakt van de openbare weg kan je zien in het volgende filmpje, waarin veel noodvoertuigen, maar ook een bus je om de oren vliegen:

Misschien kan Pagani er eens een persintro doen van een nieuw model? Pretty please? Lekker weertje, beetje racen, en je dan ’s avonds volstouwen met een heerlijke Argentijnse steak. Waar kunnen we tekenen? (via)

Foto via San Luis Verano