Adrian Sutil veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf

Auteur: , 29 Reacties

Formule 1-piloot en voormalig Spyker F1-coureur Adrian Sutil moest gisteren voor het beklaagdenbankje verschijnen. De coureur kreeg daar een celstraf van 18 maanden opgelegd. Voorwaardelijk, dat wel. Tja, het is ook niet handig om iemand stuk te slaan met een champagneglas. Of het nou per ongeluk was of niet.

Op 17 april vorig jaar, na de afloop van de GP in China, was er een feestje gaande in de M1NT Club. Een van de betere feestlocaties te Shanghai. En terwijl Lewis Hamilton daar zijn overwinning stond te vieren kreeg Adrian Sutil het schijnbaar aan de stok met Eric Lux, co-eigenaar van Lotus F1 en medeoprichter van Genii Capital. Het incident is enigszins bizar te noemen. In het VIP-gedeelte kreeg Lux namelijk een gebroken champagneglas in zijn nek gedrukt, met de complimenten van Sutil. En 29 hechtingen waren het gevolg. Sutil heeft overigens altijd volgehouden dat het niet met opzet bedoelt was. “Ich meinte es nicht so!”

Eric Lux stapte vanwege dit dubieuze voorval naar de rechter om Sutil aan te klagen, en die heeft inmiddels uitspraak gedaan. Het is nog niet bekend of de F1-coureur tegen de uitspraak van 1,5 jaar voorwaardelijk zeep rapen in beroep gaat. Daar heeft hij overigens wel alle tijd voor aangezien hij momenteel geen stoeltje in de F1 heeft. Het F1-team waar hij vorig jaar voor uitkwam, Force India, rijdt dit jaar met di Resta en Nico H├╝lkenberg. (bron: NOS)

Foto-cc: ph-stop.