Affengeil! Manhart lepelt motor uit X6 M in M3 Cabrio

Auteur: , 42 Reacties

Hoe belachelijk een cabrio met 655 pk en 975 Nm ook is, hiermee doorsta je een midlifecrisis of pre-midlifecrisis met gemak.

Manhart is er niet vies van om rond te strooien met het blok uit de BMW X6 M. Deze 4.4-liter V8 biturbo vond zijn weg al eens naar de coup√©versie van de M3, maar een debuut in de cabriolet bleef uit. Tot nu, want onder de gebochelde kap van deze semi-dakloze Bimmer ligt hij dan ook eindelijk. Niet met 750 pk zoals de E92’s, maar met een bescheiden 95 paarden minder, verkregen door andere motorsoftware, een andere downpipe en een Akrapovic Evolution Titanium-uitlaat. Ook werd er ‘neinneinneinnein!’ tegen de snelheidsbegrenzer geroepen, waardoor men 320 km/u met deze misdadig snelle knaap kan autobahnen.

Om dit geweld tot stoppen te krijgen werden er voor (396 mm) en achter (374 mm) aangepaste schijven van de X6 M geplaatst. Verder onderdelenuitwisselingen zijn de zestraps automaat en een limited diff. Hij werd naar beneden gehaald door een ophangingssetje van KW en in de wielkasten worden de 20″ velgen omwikkeld door rubber in de maat 255/30ZR20 en 305/25ZR20.

Kosten? Je kan het ze zelf vragen op de Essen Motor Show die morgen begint, en waar deze M3 een prominent beursplekje krijgt om door hordes nekmatjes, scheefpetjes en onze fotoslaaf ondergekwijld te worden. Hoe snel hij op de honderd zit is evenmin bekend.