Afscheidsmodelletje: BMW 3 Serie Carbon Sport Edition

Auteur: , 56 Reacties

Wil je nog een BMW 3 Serie hebben met een fijne zescilinder onder de motorkap? Dan moet je vooral nu je slag slaan!

Als je de afgelopen weken onder een steen hebt geleefd is het je misschien ontgaan, maar ieder ander persoon op de wereld weet inmiddels dat BMW afscheid heeft genomen dat de huidige 3 Serie (E90/E91) en dat de nieuwe generatie (F30) staat te trappelen van ongeduld. Om dit niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan heeft de Nederlandse importeur een leuk afscheidsmodel bedacht. Namelijk de 3 Serie Carbon Sport Edition. Of zoals ze zelf zeggen: “een uiterst complete en sportieve BMW”. Met een automaat.

Die automaat is een beetje jammer, maar verder klinkt het wel aantrekkelijk. Zeker omdat de Carbon Sport Edition alleen maar leverbaar wordt met benzinegestookte zescilinders. En juist die motoren zullen we straks nauwelijks meer aantreffen in de nieuwe 3 Serie. Alleen de 335i zal nog beschikken over een zescilinder (en waarschijnlijk de M3), maar de rest van de modellen krijgt een viercilinder of zelfs een driecilinder onder de motorkap.

De BMW 3 Serie Carbon Sport Edition zal leverbaar worden als 325i, 330i en als 335i en je kan kiezen tussen de sedan en touring. Daarnaast is hij voorzien van 19″ lichtmetaal van BMW Performance en een M Sportpakket. Verder zijn er nog ‘sportieve en luxe’ opties te vinden zoals xenonverlichting, automatische airconditioning, navigatiesysteem Professional, lederen bekleding, M Sportstuurwiel met schakelpaddles en een hifi-systeem van Harman Kardon.

En als klap op de vuurpijl kan je voor de lak ook nog eens kiezen tussen 2 kleuren metallic zwart: Saphirschwarz en Azuritschwarz. En de prijzen? De 325i kost 49.995 euro, 330i kost 54.495 euro en de 335i kost 61.995 euro. Heb je liever en Touring dan en sedan? Dan moet je nog eens 2.000 euro extra betalen. In totaal zullen slechts 150 exemplaren naar Nederland komen dus wees er snel bij.

BMW 3 Serie Carbon Sport Edition