Alfa Romeo 4C is nog niet winterklaar [crash]

Gepost op 17-12-2012 om 20:02 door - 80 Reacties »

Alfa's zijn zomerauto's
Waar baalt een autofabrikant nog meer van dan spottertjes die een testauto tegenkomen? Een passant die een gecrasht testmodel filmt! Op sneeuw en ijs lijkt het weggedrag van de Alfa 4C wat te wensen over te laten.

Ook in Italië is het winter. In Turijn is het met vlagen zelfs iets kouder dan hier. Lichte sneeuw en nachtvorst wisselen elkaar af. Het strooibeleid is niet zo strikt als hier in Nederland en deze testrijder was daar net niet genoeg op bedacht. Vlakbij een rotonde parkeert hij een pre-productie model achterstevoren in de berm. Zouden die eigenwijze Italianen er wel winterbanden onder zetten?

De Alfa Romeo 4C, waarschijnlijk vergezeld van een verderop geparkeerde Maserati Quattroporte in camouflage kon niet meer op eigen kracht loskomen. Wellicht is een kleine waarschuwing voor toekomstig 4C-rijders op zijn plaats? Strak afgestelde achterwielaandrijvers zijn niet de makkelijkste kameraad om je de winter mee door te worstelen. Komt nog eens bij dat er achterin een 4C helemaal geen plaats is voor stapels zandzakken.

Toch met je 4C de winter door? Doe een cursus, hang een lier voorop en koop het duurste wintterruber wat je kan vinden. Bekijk de video van het treurige Alfa’tje op autojunk.nl.

Update – nog een rijdende 4C, die de wielen wel op het asfalt houdt

80 reacties  toon alle reacties
Zo’n auto moet je ook niet in de winter willen rijden, enkel in de zomer langs de kust met een ondergaande zon en de raampjes open.
@bazzelijn:
Zonde, dan maak je hooguit 500km per jaar.
@jrk68:

voor mij is een auto een brok staal ..

behalve mijn Spider .. want dat is een brok plastic ..
werkelijk elke functie is kut aan dat ding ..

maar ze blijft wel bij me ..
tis gewoon een grappig kreng ..
kan er niet boos op worden ..
Dit was met FWD nooit gebeurd. Gelukkig gaat Alfa weer terug naar RWD. Better to look stupid acting cool than not looking cool at all.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!