All in my grill(e) – Forgiato Camaro ‘Difalco’ [video]

Auteur: , 18 Reacties

De meesten van jullie kennen Forgiato als een producent van velgen die variëren van moddervet tot 'auw, mijn ogen'. Maar ze maken ook meer autoversiering, zoals deze met LED'jes behangen Difalco grille. Flashy.

De huidige Chevy Camaro is een geliefd object bij tuners, en dan vooral tuners die niet van ophouden weten. Tuners die niet halverwege naar hun creatie kijken, en dan denken ‘hmm, misschien wordt het zo wel heel erg over the top‘. Wat dat betreft is deze Camaro cabrio beter in balans: hij heeft een set velgen die al even hoog als diep zijn, maar hij kan het hebben, mede dankzij de widebody-verpakking.

De grille grijpt met zijn platte streepjes enigszins terug op de eerste generatie Camaro van eind jaren ’60 (wie zei er dat tuners geen cultuur in hun donder hebben?), en is dus eigenlijk retro, maar dan wel retro met een moderne injectie.

Wanneer de grille gesloten is, knipperen je per kant 18 LEDjes tegemoet, maar achter deze openklappende ‘ogen’ zitten de echte lampunits. Lekker kitscherig en tacky, maar als velgenboer moet je ook eens wat anders verzinnen dan een nieuw spaakdesign.

Forgiato heeft er een begeleidende video bij gemaakt, maar van 2 minuten lampjes kijken haakt hun testosteron-gedreven klandizie meteen af, en dus hebben de Amerikanen er een lekker wijf naast een zwembad in gemonteerd (de auto zie je af en toe ook nog). Rock me Amadeus! VIDEO!