Anonymous hackt officiële site Formule 1

Auteur: , 49 Reacties

En toen werd het F1-feestje in Bahrein even ruw verstoord door een cyberaanval van hackersgroep Anonymous. Zij vinden het onverkoopbaar om een Grand Prix te houden in een land waar een deel van de bevolking het aan de stok heeft met de regering, en dus komen ze in actie met een DDoS-aanval.

Terwijl Bahrein de veiligheidsmaatregelen al aan het opschroeven is rondom het F1-circus, en een paar technici van Force India bijna een brandbom mochten terugkoppen, heeft hackerscollectief Anonymous de site Formula1.com platgelegd. Daarnaast werd F1-racers.net neergehaald en daarop is nu een waarschuwingstekst van Anonymous te lezen. (Screenshot) Gisteren werd in dit persbericht al aangekondigd dat ze hun aandacht nu op Bahrein zouden gaan richten. En daar is de club van Bernie Ecclestone nu dus de dupe van.

Klik voor groter
Volgens Anonymous heeft het koninklijke Al Khalifa-regime baat bij de Formule 1-race van aanstaande zondag en zal het er alles aan doen om protesten rondom de race de kop in te drukken (waarbij schieten met scherp niet wordt geschuwd). De actie is via Twitter te volgen via #OpBahrein. Zal Bernie toegeven aan de digitale oproep? Wij hebben zo’n vermoeden dat hij zich graag afzijdig houdt en zich niet met politieke zaken wil bemoeien, en de race daarom dus zal doorgaan, hoe wrang de tegenstellingen ook zijn.