ANWB blijft dankzij geweldstokkies weg uit risicowijken

Auteur: , 45 Reacties

Nadat er dit weekend iemand met een mes stond te zwaaien tegenover een wegenwachter die hem te hulp schoot, laat de ANWB weten dat ze vaker wegblijven uit bepaalde gebieden.

Eerst even terug naar zondagavond. Iemand met autopech op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven kreeg te horen dat het niet mogelijk was direct een leenauto mee te krijgen. Het 27-jarige sujet kon daar zo slecht mee omgaan, dat hij deed wat tokkies met een afwijking in de hersenpan wel vaker doen: het onwelgevallige antwoord beantwoorden met geweld. Er werd gewoon een f#cking mes getrokken tegen een wegenwachter. (Echt, wanneer ging het hier mis?) Met mazzel en een smoes wist de wegenwachter in zijn auto te klimmen, maar kreeg bij het wegrijden nog even een lekke band cadeau van de steekgrage staatsdebiel. Op een parkeerplaats verderop verschuilde hij zich onder een vrachtwagen, en de gealarmeerde politie kon de verdachte uiteindelijk aanhouden bij zijn gestrande proletenbak (gaan we even vanuit).

Incident? Nee, dit schijnt dus een patroon te zijn. Steeds vaker worden wegenwachters agressief bejegend. En dat resulteert er in dat ze -zeker ’s avonds- niet langer staan te popelen om bepaalde risicogebieden te betreden. Bij twijfel kan er soms een tweede persoon meegestuurd worden. En in een aantal gevallen komen ze helemaal niet. Oké, we snappen dat niet iedereen de ANWB kan waarderen, maar als er één afdeling is die daadwerkelijk zinvol is, dan is het de Wegenwacht wel. Kunnen we daar even vanaf blijven a.u.b? Top.

De ANWB heeft niet in kaart gebracht om welke wijken het gaat. Wel zijn er dit jaar al twee leden uit het bestand gekickt vanwege agressief gedrag tegen ANWB-technici die kwamen helpen bij pech. En vorig jaar kregen maar liefst 27 leden een brief met de waarschuwing dat ze geroyeerd zouden worden bij herhaling van hun agressieve wangedrag.

Foto via Autojunk.nl.