ANWB blijft dankzij geweldstokkies weg uit risicowijken

Gepost op 19-06-2012 om 8:03 door - 45 Reacties »

Hebben we u ooit laten staan? NOU?

Nadat er dit weekend iemand met een mes stond te zwaaien tegenover een wegenwachter die hem te hulp schoot, laat de ANWB weten dat ze vaker wegblijven uit bepaalde gebieden.

Eerst even terug naar zondagavond. Iemand met autopech op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven kreeg te horen dat het niet mogelijk was direct een leenauto mee te krijgen. Het 27-jarige sujet kon daar zo slecht mee omgaan, dat hij deed wat tokkies met een afwijking in de hersenpan wel vaker doen: het onwelgevallige antwoord beantwoorden met geweld. Er werd gewoon een f#cking mes getrokken tegen een wegenwachter. (Echt, wanneer ging het hier mis?) Met mazzel en een smoes wist de wegenwachter in zijn auto te klimmen, maar kreeg bij het wegrijden nog even een lekke band cadeau van de steekgrage staatsdebiel. Op een parkeerplaats verderop verschuilde hij zich onder een vrachtwagen, en de gealarmeerde politie kon de verdachte uiteindelijk aanhouden bij zijn gestrande proletenbak (gaan we even vanuit).

Incident? Nee, dit schijnt dus een patroon te zijn. Steeds vaker worden wegenwachters agressief bejegend. En dat resulteert er in dat ze -zeker ‘s avonds- niet langer staan te popelen om bepaalde risicogebieden te betreden. Bij twijfel kan er soms een tweede persoon meegestuurd worden. En in een aantal gevallen komen ze helemaal niet. Oké, we snappen dat niet iedereen de ANWB kan waarderen, maar als er één afdeling is die daadwerkelijk zinvol is, dan is het de Wegenwacht wel. Kunnen we daar even vanaf blijven a.u.b? Top.

De ANWB heeft niet in kaart gebracht om welke wijken het gaat. Wel zijn er dit jaar al twee leden uit het bestand gekickt vanwege agressief gedrag tegen ANWB-technici die kwamen helpen bij pech. En vorig jaar kregen maar liefst 27 leden een brief met de waarschuwing dat ze geroyeerd zouden worden bij herhaling van hun agressieve wangedrag.

Foto via Autojunk.nl.

45 reacties   toon alles
Wat is dit voor kansloos gedrag waarbij mensen zich keren tegen algemene hulpdiensten (zoals anwb maar ook ziekenwagen personeel etc.)
Echt, voor dit soort mensen moeten we een appart land maken zoals we ooit bij australie hebben gedaan… Kansloos volk!
@darkpluisje: En hoezo mensen die geroyeerd zouden worden b ij herhaling van agressief gedrag… De eerste keer deze mensen meteen schrappen en in een gedeeld bestand met andere pechdiensten er voor zorgen dat geen pechdienst ze nog wil helpen. Het slaat toch helemaal nergens op dat je een hulpdienst aanvalt….
@darkpluisje: Geen zin om te ‘klagen’ over mongooltjes, die zijn er en die zullen er ook altijd zijn.. Ook niet proberen te begrijpen, het zijn gewoon mongooltjes..
Leuke “samenleving” hebben jullie daar in Nederland ..
@waxweazel: En waar verblijf jij?
Ik heb een voorstel. Laten we Flevoland leeg ruimen en er stadions neer zetten zodat we de Gladiator gevechten weer kunnen gaan houden. We noemen het “Hollands Next Top Tokkie”, aangezien iedereen volgens de zenders van talenten jachten houdt. Alleen is opgeven hierbij niet een keuze maar een verplichting. De winnaar krijgt een .50 stuk lood in de hersens.
Ongelofelijk dat je eerst nog een waarschuwing krijgt. MEteen royeren en aangeven bij de wouten. Speciale lijst maken waardoor dit soort zwakgestoorde mafketels geen hulp meer krijgen. Zelfde met ambulancepersoneel als je die gaat lopen bedreigen of geweld toebrengt mag je van mij gelijk op de lijst. Heb je de volgende keer een Ambulance nodig? Jammer, had je maar geen ambulancebroeder moeten meppen. Die mensen worden elke dag geconfronteerd met de meest verschrikkelijke ongelukken en weet ik allemaal wat. Die staan er dus wel voor jou en mij. Kan me er zo over opwinden. Wat flitst er dan verkeerd in zo’n kop dat je een mes trekt op de gene die je staat te helpen. Dan ben je in mijn ogen zeer gevaarlijk, want als je je mes al trekt bij mensen die je helpen, wat doe je dan als je ruzie krijgt (en laten we wel zijn, dat soort types hebben altijd wel wat waardoor ze ruzie krijgen)? Steek je dan maar gelijk van je af? Het ergste vind ik nog wel dat het niet om een enkel geval gaat maar dat het blijkbaar schering en inslag is. Laat de Politie ze maar escortes geven. Verdiend natuurlijk niet zo lekker, maar is wel echt nuttig.
@E34M5Touring: Zulk soort gedrag van zulk tuig niet proberen te begrijpen/verklaren, direct de cel in. Altijd maar dat tuig proberen te begrijpen, nee die gasten zijn mentaal gewoon verrot. Te oud om te her-opvoeden dus direct de cel in trappen. Ach, zoals bekend hoef je niet te rekenen op de politie, die zijn veelste druk met échte “moordenaars” (lees: jan modaal die 10 km/h te snel rijdt op een 5-baans snelweg) aanpakken.
@E34M5Touring: Voor het ambulancepersoneel is het trieste van de zaak dan nog dat ze verplicht zijn mensen in nood te helpen…
@bram89: Ja vandaar zo’n lijst. Sta je dr op, Jammer joh geen hulp voor jou.
@E34M5Touring: Voor de ANWB lijkt mij dat een haalbare oplossing, maar het lijkt mij niet echt praktisch dat de nooddiensten eerst iemands identiteit moeten controleren voor ze hem gaan helpen…
@bram89: Dat zou eventueel in het telefoongesprek kunnen. Ach het zal nooit haalbaar zijn, maar feit blijft dat er wel iets moet gebeuren.
@E34M5Touring: Alleen erg jammer dat ze in NL zo mild zijn. Hier gaat waarschijnlijk weinig mee gebeuren… Of een taakstraf (proest), daar lachen de meeste mensen om! Zulke incidenten mogen wat mij betreft erg zwaar gestraft worden, vijf jaar cel lijkt mij heel normaal. Zulke Hulpdienst incidenten kunnen echt niet, het zijn mensen die je proberen te helpen (soms hun leven voor jou wagen, denk aan brandweermannen), en ze dan met de dood bedreigen… Die ANWB man zal waarschijnlijk ook zijn hele leven nog een soort trauma hebben, mag ook meegerekend worden in de straf.
@masterstig: Hebben ze niet recent nog een campagne gedaan om dit gezeik tegen te gaan? Laat ze de straffen maar omhooggooien. Gewoon een jaar of 10 vastzetten.
Avatar van jordy14
jordy14 via iPad app
19-06-2012 om 9:42
0
Wat een autist. Je gaat toch geen mensen aanvallen die je komen helpen.
the-budel-guy via iPhone app
19-06-2012 om 9:45
0
@jordy14: ik snap de link met autist niet.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!