Meer info Landwind (Jianling) uit China

Auteur: , 31 Reacties

De Landwind blijkt ongekend populair, de SUV van Jianling die naar Europa wordt gehaald door Peter Bijvelds roept veel vragen op. Eerder schreven we al over de Frontera uit China, vandaag was zelfs op het NOS nieuws een item over de Landwind. Autoblog.nl zet de laatste feiten op een rijtje...

China maakt een enorme economische groei door, onder andere veroorzaakt door Chinese export. Deze is in de laatste twee maanden met 37% gestegen! Door de lage lonen zijn de mogelijkheden eindeloos, zoals we al weten door de goedkope fabricage van speelgoed, kleding en electronica.

De eerste echte Chinese auto wordt naar Europa gehaald door autodealer Peter Bijvelds uit het Brabantse Erp. De eerste wagens van dit merk zullen dan ook in Nederland verkocht worden. Plannen zijn om al dit jaar 500 exemplaren in Nederland weg te zetten.

Peter Janssen van de AutoRAI branchevereniging zegt zich zorgen te maken over de kwaliteit, de lage prijzen uit China bieden veel kansen maar ook de service moet natuurlijk goed zijn.
Volgens de NOS zeggen kenners overigens dat de Landwind lijkt op de Kia Sorento, beetje vaag wat ze hiermee bedoelden maar waarschijnlijk komt dat vooral door de lage prijs.

Autoweek schrijft vandaag ook dat de op Opel Frontera geïnspireerde terreinauto vanaf april bij Peter Bijvelds in Erp staat. De Landwind moet nog wel door de Europese typegoedkeuring heen. Volgens de importeur zal dat geen enkel probleem opleveren.
Voor de Landwind zijn 2 motoren beschikbaar. De eerste is een 2,4-liter benzinemotor die van Opel afkomstig is. Die levert 125pk en 188Nm trekkracht. De tweede is een 2,8-liter dieselmotor die zijn oorsprong bij Isuzu vindt. Deze krachtbron levert 92pk en een maximaal koppel van 205Nm.
De auto zal als een 2- en een 4-wielaangedreven versie te koop zijn. Bijvelds hoopt de Landwind voor een prijs rond de 16.000 euro te kunnen aanbieden!

De Landwind is een product van de Jianling Motors Company (JMC) in de stad Nanchang. In deze fabriek heeft Ford een aandeel van 30% en Isuzu (van GM) 12%. Het afgelopen jaar produceerde die fabriek 51.383 voertuigen, waaronder veel bestelwagens en pick-ups.

De website geledraak.nl schrijft dat het telefoonnummer van importeur Bijvelds te Erp 0413-211 817 is. Er zijn nog geen folders verkrijgbaar en volgens ons is er ook geen website te vinden…

Als er in April al wat verkocht moet gaan worden dan mag er toch langzamerhand wel wat meer informatie komen over bijvoorbeeld technische specificaties. We wachten af, zodra er meer informatie is dan zal dat uiteraard op autoblog.nl verschijnen…

Foto’s afkomstig van artikel over de Landwind op: Autotrack.nl