Chevrolet Captiva

Auteur: , 263 Reacties

Dit is de nieuwe SUV van Chevrolet die rond zomer 2006 zal worden geïntroduceerd, de Chevrolet Captiva. Eerder was de wagen bekend als S3X concept car (waar ook de nieuwe Opel Frontera op is gebaseerd) en deze werd voor het eerst voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs in 2004. De SUV wordt leverbaar met een 150pk sterke, direct ingespoten tweeliter common-rail dieselmotor.

Zo op het eerste gezicht lijkt me dit niet echt iets bijzonders, afhankelijk van de prijs kan dat natuurlijk nog veranderen… Naast de turbodiesel zijn er ook twee benzineversies beschikbaar (2.4-liter viercilinder en 3.2-liter V6). De dieselmotor werd door GM Daewoo Auto & Technology Company in samenwerking met GM Powertrain en VM Motori ontwikkeld. Het is de eerste toepassing van een dieselmotorenreeks die vanaf begin 2006 in andere modellen van Chevrolet in Europa leverbaar wordt (via Chevrolet persbericht).