Tellertje terugdraaien?

Auteur: , 32 Reacties

Het is inmiddels overal in het nieuws: "De autobranche gaat geknoei met kilometertellers bestrijden." Het verkopen van auto's met een valse kilometerstand is namelijk verboden, maar het terugdraaien van de kilometerteller niet. De Telegraaf schrijft dat er een kort geding is aangespannen tegen een man uit Eindhoven die op verzoek kilometerstanden bij auto's terugdraait. Het is de eerste keer dat via de rechter een poging wordt gedaan deze autofraude aan te pakken..

De branche streeft naar nieuwe wetgeving. Leuk als ze winnen, ook leuk als er straks jurispudentie is, maar het terugdraaien van kilometertellers zal nog wel even blijven bestaan. De Bovag stelt in het dagblad dat jaarlijks 150 miljoen euro te veel wordt betaald voor auto’s met een valse kilometerstand. Bij meer dan vijf procent van de Nederlandse auto’s zou met de kilometerstand zijn geknoeid.

De Eindhovenaar die voor de rechter is gedaagd biedt zijn diensten op internet aan voor ‘auto’s met een kilometerprobleem’. Het aantal gereden kilometers wordt op de teller teruggebracht door in te breken op de autocomputer (via: nu.nl).