Onthuld: Spyker D12 Peking-to-Paris SSUV

Auteur: , 234 Reacties


Vandaag was het zover: onze nationale trots Spyker onthulde in Geneve zijn meest recente model: de Spyker SSUV ofwel de D12 Peking-to-Paris.

Spyker D12 Peking-to-Paris SSUVDe D12 Peking-to-Paris met doek overheen onthult toch al heel wat van de vorm. De typische Spyker neus is aanwezig, maar is voor de SUV (sorry; Super-SUV) forser en intimiderender. Zoals we wisten is de de D12 Peking-to-Paris uitgerust met suicide doors, waarbij de achterste deuren in tegengestelde richting open gaan.

Spyker ontgint hiermee een totaal nieuw segment, de D12 Peking-to-Paris wordt de koning van de SUV’s. De kale prijs (zonder belastingen dus) zal ongeveer 235.000 euro bedragen, een Nederlandse prijs van een kleine 4 ton is dus realistisch.

De D12 Peking-to-Paris wordt aangedreven door een W12 motor afkomstig van VW. Deze levert voor Spyker 500 pk wat een top van 295 km/u en een sprint naar de 100 in 6.0 seconden oplevert.

Spyker D12 Peking-to-Paris SSUV
Spyker D12 Peking-to-Paris SSUV
Spyker D12 Peking-to-Paris SSUV