BMW heeft opnieuw motor van het jaar

Auteur: , 48 Reacties

BMW pakte met de V10 motor uit de M5 en de M6 vorig jaar al de titel van Engine Of The Year 2005 en ook dit jaar valt BMW deze eer toe. Het bleef overigens niet bij de hoofdprijs, want de Duitsers sleepten vijf van de twaalf prijzen in de wacht. De V10 won ook nog in de categorieën "Best Performance Engine" en "Above 4-litre"...

Daarnaast is de 3.2 liter zes-cilinder uit de M3 en de Z4 M volgens de jury nog steeds de beste in de klasse 3.0 tot 4.0 liter motoren. De twinturbodiesel uit de 535d won in de klasse 2.5 tot 3.0 liter motoren.

De beste nieuwkomer was de Twincharger-motor van Volkswagen. Deze 1.4 TSI, die we kennen uit de Golf GT, won de prijs voor beste motor in zijn cilinderinhoudklasse. Daarnaast deed Toyota het met de Prius ook niet slecht. Die was goed voor twee prijzen.

De jury bestaat uit 61 autojournalisten uit 29 landen. Namens ons land zat Jeroen Jongeneel van AutoTelegraaf in de jury.