Opel broedt op vier nieuwe modellen

Auteur: , 9 Reacties

Opel broedt op vier nieuwe modellen, te weten een SUV, MAV, Crossover en een mini. Tegenover de Duitse vakpers licht General Motors-directeur Bob Lutz alvast een tipje van de sluier op over de nieuwe modellen die de komende jaren op de agenda staan. Dit decennium moet er een SUV komen die onder de Antara zal worden geplaatst. Het project heeft de toepasselijke naam "small SUV".


Chevrolet kan hier ook een graantje meepikken, want Opel en Chevrolet willen met de nieuwe small SUV gaan concurreren met de populaire Hyundai Tucson en Kia Sportage.

Een tweede nieuw model is een Multi Activity Vehicle (MAV) die tussen de Astra station en de Zafira moet worden gepositioneerd. Dit model moet de onder andere de Volkswagen Golf Plus gaan plagen.

Het derde nieuwe model is een groot vlaggenschip. De kansen voor een nieuwe grote Opel zijn meer dan vijftig procent en begin 2007 wordt hierover de knoop doorgehakt. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een crossover zijn op basis van een verlengd Vectra-platform.

Het vierde nieuwe model waar Opel tot slot aan denkt is een kleine stadsauto in de stijl van de Smart Fortwo. Opel heeft al eens de kleine Trixx concept car laten zien, maar die is toen spreekwoordelijk in de koelkast geparkeerd. De reden hiervoor is onder andere dat Fiat de samenwerking met GM stopte, terwijl het juist de bedoeling was dat Opel en Fiat samen op het platform van de Trixx een mini zouden bouwen. Fiat doet dit nu met zijn Fiat 500 op het platform van de nieuwe Ford Ka. Of en wanneer een kleine Opel er komt, is nog niet duidelijk (bron: autoweek.nl).