Arash AF10 concept in Londen

Auteur: , 21 Reacties

Grootste teleurstelling van de British motorshow is de Arash AF10, want we hadden hoge verwachtingen van de ambitieuze Arash Farboud. Na zijn avontuur met de Farboud GTS, waarbij Arash wegens diverse problemen het merk grotendeels moest verkopen, komt hij terug met een nieuw project. Deze nieuwe supercar heeft de naam AF10 gekregen en moet binnen 4 seconden het sprintje naar de 100 kunnen trekken. In Londen zou de concept getoond worden maar het bleek slechts een schaalmodel van hout/plastic.

De specs van de Arash werden beschreven als een inspiratie uit de F1 en de Le Mans wedstrijden. Het zou een maximaal 1100 kilo zware supercar (carbon) met een 550pk sterke 7-liter V8 van GM moeten worden. In Londen werd echter ook gesproken over 505pk met een max koppel van 637Nm. We wachten af want het is nog te vroeg om te oordelen, er kan natuurlijk nog van alles veranderen… Zeker bij een schaalmodel;)

Oh ja, AP Racing zal waarschijnlijk de remschijven gaan leveren.
Meer gegevens op deze foto’s met tekst: info en specs.

Arash AF10