Doornbos zet snelheidsrecord op Afsluitdijk [video]

Auteur: , 113 Reacties

Niets leuker dan ongegeneerd en zonder angst voor boetes even door te blaffen over de snelweg. Behalve in Duitsland is dat een utopie, tenzij je Robert Doornbos heet. De Afsluitdijk werd speciaal voor hem afgezet en een helikopter geregeld om tegen te racen. Uiteraard won Doornbos van de helikoper.

De gereden snelheid van 326 km/u was precies 1 km/u sneller dan het vorige officieuze Afsluitdijk record die met een M5 werd gezet. Die M5 moest de pogingen overigens staken na een lekke band bij 280 km/u.

Men wilde ook zien of de aanwezige flitspaal de snelheidsovertreding kon registreren, maar daar is de uitslag nog niet van binnen. Vanavond schijnt een verslag te worden uitgezonden op TV Noord-Holland en uiteraard hopen we dat iemand dit voor ons op de digitale video zou willen vastleggen.

Zie hieronder de video (via robertdoornbos.com):

Bekijk ook wat niet-zo-heel-spannende filmpjes bij VKMAG of lees hier meer.

De run was overigens een verrassing voor Stichting Geluk en Vrijheid en vormde ook nog een voorprogramma voor het Racefeestje in Rotterdam dit weekend.

Update: foto’s vanuit de helicopter.

Met dank aan Bert Jan, Erikje en Jorn voor de tips!