Alfa 8C en Junior are go!

Auteur: , 33 Reacties

Alfa Romeo stuurde vandaag een persberichtje met de laatste verkoopstatistieken. Veel belangrijker is dat en passant nog wat modellennieuws werd gegeven.

Alfa Romeo maakt zich namelijk op voor modeloffensief. De Spider kennen we al van foto’s, maar in oktober komt ze dan eindelijk deze kant op. Volgend jaar wordt een absoluut feestjaar, dan komt 8C Competizione (pure p0rn0).

In 2008 kunnen we kennismaken met de opvolger van de Alfa 147 en komt er een compact, sportief model die een plaatsje krijgt onder de 147 (de Alfa Junior dus).

En het verkoopnieuws:

De autobranche staat aan de vooravond van een nieuw verkoopseizoen. Aan het eind van de zomer is het tijd om de balans op te maken. De totale automarkt laat tot en met augustus een lichte stijging zien van 3,6%. Opvallende nieuwkomer tussen de merken die hun volume zien toenemen is Alfa Romeo. De verkopen van de Italiaanse fabrikant van sportief getinte auto’s zijn met maar liefst 25% toegenomen. Dat maakt Alfa Romeo tot een van de snelst groeiende merken in de markt.

Alfa Romeo verkocht de eerste acht maanden van dit jaar 2.975 nieuwe auto’s, een stijging van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot de best verkochte modellen behoorden de Alfa 147 met 981 registraties en de recent geïntroduceerde Alfa 159, waarvan 1.373 exemplaren werden geregistreerd. Hiermee is de Alfa 159 het best verkochte model van Alfa Romeo. De Alfa 159 scoort vooral in de zakelijke (lease)markt erg goed. De nieuwe Alfa 159 Sportwagon zal naar verwachting de best verkochte carrosserievariant worden.