Gemballa Carrera GT: Me love you longtime!

Auteur: , 32 Reacties

De Duitse tunert Gemballa blijft de autofans maar verwennen. Na de Gemballa Mirage GT Black Edition, hebben we nu uitvoerig bericht over de Gemballa Mirage GT 700, die we anderhalve maand geleden al in Dubai in het vizier hadden, speciaal voor diegenen die net die paar pk meer uit hun Porsche willen persen...

De standaard 5.7 liter V10 levert 612 pk, maar het motto van Gemballa is “je hebt nooit genoeg performance”, dus persen ze er nog 60 pk en 20 Nm extra uit. Dit levert van 0 tot 100 een niet zo spectaculaire winst van 0,1 seconde op, maar dan ben je natuurlijk wel sneller dan al die andere miljonairs met hun ‘standaard’ Carrera GT. Verder is er een compleet nieuw uitlaatsysteem ontwikkeld, met 4 in plaats van 2 uitlaatpijpen.

Van het bodywork is geen half werk gemaakt, er is weinig origineels meer aan. Met name de extra luchtinlaten op de voorspoiler vallen op. De nieuwe zijpanelen en skirts geven de Mirage GT een extra racy look, terwijl de achterspoiler flink wat extra downforce moet garanderen. Extra detail is de geintegreerde ‘brake flap’ in de spoiler, die de auto, net zoals bij de Veyron, van extra remkracht moet voorzien.
Op het dak valt de geintegreerde luchthapper op, die de broodnodige koude lucht naar de V10 moet leiden. Om het racy element extra te benadrukken is er voor al het bodywork gebruik gemaakt van koolstofvezel.
Als kers op de taart is gebruik gemaakt van een paar strakke zwarte spaakwielen, met voor 265-35 R 19 en achter 335-30 R 20 banden om het pk-geweld in goede banen te leiden.

Ook in het interieur is Gemballa niet zuinig geweest met het toepassen van koolstofvezel op het dashboard en bij de portieren. Veel leer en mooie tapijten sieren het interieur en het geheel wordt afgemaakt door een touchscreen-informatiesysteem in de middenconsole.

De vanafprijs? EUR 229,800. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Check de gallery voor hi-res foto’s.

Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt
Porsche Gemballa Mirage gt