Spyker komt met unieke limited edition C12

Auteur: , 24 Reacties

Spyker heeft vandaag een zogenaamde Trading Update de wereld ingestuurd met daarin onder andere alle informatie over de hoeveelheid auto's die vorig jaar geproduceerd en verkocht zijn. Maar daarover straks meer, want wie het persbericht goed doorleest komt een opmerkelijk zinnetje tegen! Dit is wat Spyker er zelf over zegt.

In view of an increasing demand from customers for truly limited edition top-of-the line models, Spyker is proud to announce the unveiling of such a model on the Spyker C12 chassis in cooperation with one of the world’s leading design houses on March 6,2007 on the first press day of the Salon in Geneva.

Blijkbaar is er momenteel een bekend ontwerphuis (Pininfarina, Bertone, Giugiaro?) bezig met het ontwerpen van een speciale koets voor op het chassis van een Spyker C12. Dat zo’n model er in de toekomst aan zat te komen was al bekend gemaakt, maar nu is er eindelijk meer duidelijkheid over deze plannen van Spyker. Aangezien de auto gebouwd gaat worden op basis van een C12 kunnen we in elk geval concluderen dat de auto voorzien zal zijn van de Volkswagen W12 motor met minimaal 500 pk die ook gebruikt zal worden in de SSUV D12.

Verder heeft Spyker bekend gemaakt dat er in het afgelopen jaar 94 auto’s gebouwd zijn. Hoewel dit 96% meer is dan in 2005 zijn het niet de 100 stuks die Spyker eigenlijk in de planning had staan voor 2006. Wel is het Spyker gelukt om de wachttijd voor de C8/C12 modellen te verkorten. Er zijn namelijk in 2006 78 C8/C12 modellen verkocht en dus 94 auto’s gebouwd, maar er staan nog steeds 145 mensen op de wachtlijst voor een C8/C12. De wachtlijst voor de SSUV D12 is in 2006 alleen maar langer geworden, eind 2005 stonden er pas 30 mensen op de lijst. Maar op 31 december 2006 was dat aantal al toegenomen tot 182(!). Geduld is voor deze mensen echter wel een schone zaak, want Spyker verwacht pas in december 2007 met de productie van de D12 te kunnen beginnen.

Update: het is inmiddels bekend dat het gaat om een ontwerp van Zagato!