BMW M5 Twin Turbo

Auteur: , 71 Reacties

Is de standaard M5 toch wat te lafjes? Ga dan even langs bij Currency Motors in Californië, deze jongens claimen 's werelds eerste twin-turbo E60 te hebben. Specs? 800 Pk op de krukas (bhp) met 588 paardjes op de achterwielen (whp), dat zou moeten zorgen voor een topsnelheid van 385 km/u...

Waar ze de turbo’s gelaten hebben? Achterin… onder de achterbumper… In het forum op m5board zijn er dan ook nogal wat twijfels over de kwaliteit van deze creatie. De 800 pk zal volgens sommigen hooguit 700 pk zijn, en de topsnelheid is ook dubieus. De exacte specs van de betreffende M5 lijken dus nog niet officieel, maar feit blijft dat het een zeer interessant project is.

De eigenaar van de M5 is ook eigenaar van Currency Motors en heeft plannen om tien exemplaren te bouwen, a $350,000.

Met dank aan “m5” voor de tip!

Foto: Max Earey