SSC gaat voor het landsnelheidsrecord

Auteur: , 53 Reacties

Shelby Super Cars heeft met zijn Ultimate Aero TT (specs: twin-turbo V8, 1183 pk, 1483 Nm) een ware Veyron-killer (jaja, daar is 'ie weer) in huis. Overigens gaat deze supercar al wat langer dan de Veyron mee, in 2005 schreven we er al over. Gisteren heeft CEO Jarod Shelby bekend gemaakt dat ze vanaf 21 maart met een aanval op het huidige landsnelheidsrecord voor productieauto's gaan beginnen. Dit record is op het moment nog in handen van dezelfde Veyron, die in oktober 2005 407.5 km/u wist te klokken.

Tests in de windtunnel hebben uitgewezen dat de SSC een topsnelheid van 437 km/u moet kunnen halen, maar de theorie is natuurlijk altijd anders dan de praktijk. Daarom hebben ze 12 kilometer snelweg in Nevada gereserveerd met de bedoeling de Veyron uit de boeken te rijden. De coureur die deze taak op zijn schouders mag nemen kan zijn recordpoging omringd door luxe doen, want volgens SSC is haar supercar goed geoutilleerd:

The Ultimate Aero TT remains remarkably drivable, retaining excellent idle characteristics despite its intention to run for long periods of time at redline. Featuring all the amenities of a luxury sedan, the supple leather/suede interior is highlighted by custom Recaro seats, a 10 speaker premium system, DVD/navigation/backup camera, and a cab-controlled lift that raises the front an extra 4 inches to navigate road hazards.

Kan je ook nog naar een goed cd’tje luisteren tijdens je recordpoging (via jalopnik).