Veyron blijft voorlopig de snelste

Auteur: , 54 Reacties

Helaas kippengaas voor SSC. Ze hebben het niet gered om het wereldsnelheidsrecord voor productie-auto's te pakken te krijgen. Onlangs kondigden ze aan om op 21 maart een stuk snelweg in Nevada te gebruiken om met hun Aero TT het huidige record van 407 km/u te verbreken. Dit werd donderdag 'slechts' 368 km/u. Jammer maar helaas, volgende keer beter.

En die volgende keer komt er, zij het pas over een paar maanden.

Het verweer van SSC was dat het weer de dag ervoor flink tegen had gezeten. Daarom werden er ook maar 2 ‘test runs’ gedaan. Bij de eerste poging werd 354 km/u gehaald, bij poging twee bleef de teller bij 368 km/u steken. Volgens bestuurder Rick Doria was dit echter met het gaspedaal voor 50% ingetrapt in de hoogste versnelling. Het beestje had dus nog over…De mannen van SSC zijn nog steeds vol vertrouwen dat ze de Veyron uit de boeken gaan rijden, maar dan wel met een langer stuk weg, want een paar kilometer snelweg is zo achter de rug als je harder gaat dan 400 (via motorauthority).