Pure euthanasie: Golf GTI W12 Concept: 650 pk 325 km/u!

Auteur: , 183 Reacties

Euthanasie is in veel landen verboden, maar bij ons is het onder strikte voorwaarden toegestaan. Dat zou ook voor deze Golf GTI W12 Concept moeten gelden, want met 650 pk onder de kap en een top van 325 km/u is het een zeer gevaarlijk instrument.

Volkswagen presenteert hiermee de overtreffende trap van alle GTI’s. De motor met een inhoud van 6 liter verdeeld over 12 cilinders, tezamen met twee turbo’s is dus goed voor een vermogen van 650 pk en een koppel van 750 Nm. De acceleratie naar 100 km/u duurt slechts 3,7 seconden en het monster stopt met accelereren bij een angstaanjagende 325 km/u.

De Golf GTI is heel herkenbaar gebleven ondanks de benodigde ingrepen om het vermogen in goede banen te leiden. Vooral opvallend zijn de grote luchtinlaten aan de zijkant en de diffuser. Hij staat op dikke 19 inch sloffen (achter 295, voor 235).

Helaas (of voor sommigen juist “gelukkig”) zal dit brute concept het productiestadium waarschijnlijk nooit bereiken (via: vwvortex).

Volkswagen Golf GTI W12 Concept

Volkswagen Golf GTI W12 Concept

Volkswagen Golf GTI W12 Concept

UPDATE: filmpje van de onthulling in het Oostenrijkse Worthersee: