Autosleutel en telefoon gaan niet samen

Auteur: , 24 Reacties

Een autosleutel is al lang niet meer een simpel metalen stripje met een mooi gekarteld randje. Bij moderne auto's werkt de startonderbreker ook via de sleutel en bevat de "sleutel" dus ook een hoop electronica. Sommige autosleutels met elektronica gaan niet zo lekker met mobiele telefoons. Zo slecht dat de bestuurder kan stranden als de telefoon te dicht bij de autosleutel ligt.

Autofabrikant Nissan waarschuwt dat de bestuurders van de Nissan Altima en Infiniti G35 de autosleutel en telefoon minimaal 2,5 cm (1 inch) uit elkaar te houden. Even je GSM’tje en je autosleutels samen in één broekzak vervoeren is er dus niet bij. De I-Key is in staat op afstand portieren te openen en de motor van de auto te starten door een druk op de knop. Echter de electronische code op de sleutel kan worden gewist door inkomende of uitgaande gesprekken op de GSM (via).