Formule 1 moet groener worden

Auteur: , 60 Reacties

Er is niks aan te doen, zelfs binnen de Formule 1 zal er iets gedaan moeten worden aan de Co2 uitstoot. En daarom heeft de FIA besloten dat alle teams vanaf 2009 gebruik moeten maken van KERS (Kinetic Energy Recovery System) een soort van Brake Energy Regeneration syteem zoals BMW dat ook gebruikt. Om de teams hierbij te helpen en om zo'n systeem te ontwerpen zijn twee Britse bedrijven met elkaar in zee gegaan, namelijk Xtrac Transmission Technology & Torotrak plc. En daarnaast heeft de FIA ook nog eens het Britse Ricardo Engineering aangesteld om technieken te bedenken die energie besparen en efficienter zijn.

Maar blijkbaar is dat nog allemaal niet ingrijpend genoeg want Max Mosley heeft ook nog plannen om in 2011 de huidige V8 motoren te vervangen voor 2.2 liter V6 motoren met een turbo. Deze motoren zouden dan ongeveer 770 pk leveren (100 minder dan nu) en lopen op biobrandstof! Nou is dat niet eens zo heel erg want zelfs met biobrandstof kan je races winnen, maar het aantal toeren zou ook begrensd worden op 10.000 ipv de huidige 19.000 en dat allemaal omdat er anders teveel lawaai geproduceerd zou worden!

Een voordeel van KERS is wel dat de auto’s dan de beschikking zouden krijgen over een overboost functie zoals die ook in de A1GP gebruikt wordt. Hopelijk zien we dan een stuk meer inhaalacties.