Rolls Royce Phantom Jonckheere Coupe

Auteur: , 56 Reacties

Check deze Phantom Coupe, inclusief een upgrade van de Belgische coachbuilder Jonckheere. Officieel gaat het om een Rolls-Royce Phantom I Aerodynamic Coupe uit 1925, AKA “Round Door” Rolls. In eerste instantie had de auto een cabriolet body maar rond 1934 kreeg Jonckheere de opdracht om er wat origineels van te maken.

In 1991 werd de Roller gekocht door een Japanese verzamelaar (voor $1.5 miljoen), deze verkocht de auto vervolgens weer aan het Petersen Museum. In 2005 schitterde de auto op het Pebble Beach Concours d’Elegance en won de “Lucius Beebe Trophy”.

Afgelopen week stond de auto op het LA Concours d’Elegance (via motorpasion).

Rolls Royce Phantom Coupe Jonckheere
Rolls Royce Phantom Coupe Jonckheere
Rolls Royce Phantom Coupe Jonckheere