Hummer H2 diesel

Auteur: , 24 Reacties

Amerikanen moeten ook aan de diesel en GM heeft bekend gemaakt dat ze $100 miljoen zullen investeren in de Tonawanda motorfabriek. Hier moet de nieuwe 4.5-liter V-8 Duramax dieselmotor in productie gaan. Deze krachtbron zal gebruikt worden voor de Chevrolet Silverado, de GMC Sierra light-duty pickup trucks en de HUMMER H2.

De motor zal vanaf eind 2009 worden ingebouwd in de genoemde modellen, waarna we de Hummer H2 diesel waarschijnlijk ook in Europa tegen gaan komen. Maar er zijn natuurlijk nog meer opties… denk aan een diesel Camaro of een diesel Corvette! Zeker niet onrealistisch met de huidige trend van 635d’s en R8 TDI‘s.

The engine fuel efficiency improves by 25 percent when compared with gasoline engines. Environmental benefits of the new engine include a 13-percent reduction in CO2 versus gasoline engines, and at least a 90-percent reduction in particulates and NOx when compared to diesel vehicles today… It will be compliant in all 50 states, making it one of the cleanest diesels ever produced. It is expected to deliver class-leading power and torque, and fulfill multiple vehicle applications with ratings in excess of 310 horsepower and 520 lb.-ft. of torque.