We have a winner! China grootste CO2 uitstoot ter wereld

Auteur: , 35 Reacties

Dat CO2 uitstoot is een hot issue is, hoef ik je niet meer te vertellen. Het onderwerp komt hier op Autoblog ook geregeld voorbij. Wereldwijd kan men het steeds maar lastig eens worden over hoe de uitstoot moet worden beteugeld. Ondertussen heeft China de VS officieel van de eerste plaats verdreven als het gaat om de CO2 uitstoot, aldus Nederlands Milieu- en Natuurplanbureau.

Daar zullen de Amerikanen niet om rouwen, want zij zullen nu maar wat graag roepen dat ze niet langer het meest vervuilende land ter wereld zijn. Toch ligt het allemaal een stukje genuanceerder. De Verenigde Staten zijn per hoofd van de bevolking nog altijd vele malen vervuilender dan China. De uitstoot van China steeg vorig jaar met 9% als gevolg van de enorme economische groei die het land doormaakt. Deze groei komt onder meer doordat het westen vooraan in de rij staan voor producten die in China zo lekker goedkoop worden geproduceerd. De Chinezen vinden het daarom onterecht dat het westen nu met een beschuldigende vinger naar China wijst en als je het mij vraagt hebben ze daar zeker een punt (via: rtl.nl).