Tygan Speedster: een moderne Porsche klassieker

Auteur: , 37 Reacties

Bij het lezen van de titel en het zien van de afbeelding zul je misschien denken: "Kijk eens aan, weer een Porsche 356 Speedster replica". Op zich klopt dat, maar er is hier meer aan de hand. Een groepje autoliefhebbende zakenlieden die wel een paar euro's te besteden hebben, zijn op het idee gekomen om het bedrijf Chesil Motor Company op te kopen. Chesil werd bekend om z'n replica's van van iconen uit de jaren vijftig.

Het bleef niet bij een idee en Chesil Motor Company werd omgedoopt tot Tygan Motor Company. De arbeiders mochten blijven en er is ondertussen al flink geïnvesteerd in een nieuw onderkomen en productie faciliteiten. Tygan moet twee keer zoveel auto’s kunnen produceren als Chesil. Volgens Tygan’s voorzitter Graham Lee heeft het bedrijf zich tot doel gesteld om één van de belangrijkste spelers te worden als het gaat om replica’s van klassieke auto’s voor de UK en Europa.

De Tygan Speedster is beschikbaar met een 1,8 of 2,0 liter luchtgekoelde vierpitter van Volkswagen. De auto kan worden geleverd als tweezitter of als 2+2. Op het prijskaartje zal een bedrag staan van ongeveer 43.000 euro (ex btw/bpm) inclusief een jaar garantie. (via: pistonheads)

Tygan Speedster

Tygan Speedster

Tygan Speedster