Spyshots kleine Maserati CC

Auteur: , 27 Reacties

Naast een 430 Scuderia heeft ons spotteam nog iets veel uniekers weten vast te leggen. We dachten eerst dat het een Ferrari Dino (of F149 CC?) was, maar we hebben hier te maken met een nieuwe Maserati GT! Een tweezitter onder de Granturismo.

Dit is dus geen Dino, maar het lijkt ons logisch dat na een eventuele introductie van deze tweezits Maser CC er ook een kleinere Ferrari aan zit te komen. Hergebruik van onderdelen is ook in Italiƫ niet onbekend.

We vroegen onze Ferrari-expert om uitleg. Aan de velgen te zien lijkt het een Ferrari, maar als we wat beter kijken naar het interieur, het dashboard, de chroomstrippen en de deurgrepen dan zien we een Maserati. Volgens hem is de gehele lijn van de auto duidelijk herkenbaar als design van Jason Castriota, waarbij we zelfs de achterlichten van de Granturismo kunnen herkennen. Check de overeenkomsten:

Maserati CC
Maserati GranTurismo

Dit is dus zeer zeker een ingekorte GranTurismo in CC uitvoering, er waren namelijk al wat geruchten over nieuwe modellen. Op een later tijdstip zou dit ook een mule voor de “Dino” geweest kunnen zijn, maar dat lijkt ons nu nog even te ver gezocht. Er komt overigens ook een CC uitvoering van de huidige Granturismo, die in 2009 wordt verwacht. Wanneer we deze kleinere telg kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Met dank aan de spotters Arnold Bekkema en Wiebe Minnema! Arnold was in Maranello om een bezoek te brengen aan het heiligdom toen hij deze auto’s zag rijden. Toen hij foto’s ging maken werd dat uiteraard niet gewardeerd door de mensen van Ferrari, maar gelukkig heeft hij zich daar weinig van aangetrokken. Thanks!

Maserati GT CC
Maserati GT CC
Maserati GT CC