Spyker C8 Spyder Kameleon editie?

Auteur: , 69 Reacties

Toen ik hier voor het eerst op werd gewezen dacht ik even dat ik de avond ervoor teveel gezopen had, maar dat was niet het geval. Wat is er aan de hand? Het zal je niet verbazen dat Spyker als Nederlands merk graag haar auto's met een Nederlands kenteken laat rondrijden. Het vreemde is alleen dat ze 1 kenteken gebruiken voor 3 verschillende auto's! Hoe zit het nou precies? Op 20 maart van dit jaar plaatste Arjan78 op autojunk een foto van een zwarte C8 Spyder met het kenteken 57-TN-LD. Goh leuk maar niks vreemds natuurlijk.

Echter tijdens de Le Mans Drivers Parade van dit jaar dook er plotseling een gele Spyker C8 Spyder op met hetzelfde kenteken en Victor Muller achter het stuur. Diezelfde auto is in Nederland echter ook al diverse malen gespot op een Engels kenteken en met datzelfde Nederlandse kenteken. Maar het verhaal wordt nog veel vreemder! Deze week werden we getipt door een bezoeker dat er in een niet nader te noemen autoblad (Auto#%%*) een test stond met een zilveren C8 Spyder met een wel heel bekend kenteken!

Wat is hier aan de hand? Spuit Spyker de auto’s steeds over? Worden de kentekenplaten op willekeurige auto’s gehangen om de illusie te werken dat er veel Spyker’s een Nederlands kenteken hebben?

De RDW leert ons in elk geval dat het kenteken 57-TN-LD origineel is afgeven voor een zwarte(!) Spyker C8 en wel op 16-11-2006. Aangezien de zwarte Spyker voor zover ik kan zien op een aantal details afwijkt van de gele (geen koelsleuven in de motorkap, oranje vs rode reflectoren etc) ga ik er toch maar vanuit dat we hier te maken hebben met een gevalletje overtreding van de Wegenverkeerswet. Wellicht is het verstandig als ze in Zeewolde Hoofdstuk IV. Kentekens en kentekenbewijzen nog eens goed doorlezen?

Spyker C8 Spyder zwart Nederlands kenteken

Spyker C8 Spyder Le Mans 2007

Met dank aan iedereen voor de tip!