Mitsubishi Evo X-brochure gelekt

Auteur: , 33 Reacties

Een kleine 2 maanden voor de officiële onthulling op de Tokyo Motor Show is de 27 pagina's tellende Japanse brochure van de tiende Generatie Mitsubishi Lancer Evolution gelekt. De definitieve vormen van de nieuwe Evo waren in onze eerdere spyshots al te zien, maar nu zijn de specs ook officieel. De brochure vermeldt een topvermogen van 280 pk en een indrukwekkend maximum koppel van 422 Nm dat mooi in het middengebied wordt vastgehouden.

Het enige uiterlijke verschil dat ik kan ontdekken tussen onze shots en de brochure zijn de prominentere luchtinlaten in de motorkap en bij de voorste wielkasten, die bij het gespotte exemplaar nog afgedekt waren (verderop in de brochure zijn ze trouwens ook weer afgedekt). Ook hebben de spiegels hier het kleurtje van de carrosserie gekregen.

In het interieur vallen onder andere de schakelflippers op, die gecombineerd zijn aan de optionele dual-clutch versnellingsbak. Meer technische details over de nieuwe technologieën op de Evo X zijn in hetzelfde artikel (incl. persbericht) te lezen.

280 pk is iets minder dan de verwachte 300, maar het zit er in dat deze cijfers aan de conservatieve kant zijn. De pk-freaks hoeven zich sowieso niet zoveel zorgen te maken over het vermogen, de vorige generatie werd in zijn extreemste vorm al met 400 pk (FQ-400) afgeleverd.

Voor meer informatie aangaande de geschreven tekst moet ik leunen op ons lezerspubliek. Zijn er Japanners in de zaal?

Bron: Mitsubishi Lancer Register forum, via Motor Authority.

Mitsubishi Lancer Evo X

Mitsubishi Lancer Evo X

Mitsubishi Lancer Evo X