Achtung bitte! Audi RS6 Avant (+ filmpje)

Auteur: , 222 Reacties

Gister nog dwars, nu officieel.

Audi gebruikt voor de RS6, die alleen weer als Avant door het leven zal gaan, alleen de allerbeste ingrediënten. Het hoofdingrediënt is natuurlijk de 5 liter V10 uit de S6 (die weer bij Lamborghini vandaan komt). Hier is wat 2-seizoenenpeper bij toegevoegd in de vorm van twee vette turbo’s. En om het gewenste dikke uiterlijk te verkrijgen zijn er wat gezonde Omega 3-vetten toegediend. Het resultaat is één bruut brok staal. Jongens (en meisjes), zie hier de grootste rijbewijsverslinder van 2007!

De specificaties kan iedere beetje autoliefhebber inmiddels wel dromen, want er werd behoorlijk wat afgekwijld in de comments. Gek werden we ervan. 579 pk (oftewel 10 keer een Fiat Panda), en dit getal zou in werkelijkheid zelfs nog wat hoger kunnen liggen. Hiermee is de vraag of de RS6 ‘een volwaardige M5 en AMG-concurrent’ is, beantwoord, als we puur naar de smakelijke specs kijken. Bovendien versloeg de S6 de BMW M5 ook al.

* 5 liter V10 bi-turbo FSI
* 580 pk
* 650 Nm tussen 1500-6250 rpm
* 0-100 Km/u in 4,6 sec
* 0-200 Km/u in 14,9 sec
* verbruik: 13,9L/100 km
* Standaard bandenmaat: 255/40R19″

Hoewel ik aan het uiterlijk niet al te veel woorden zal ‘vuilmaken’, is het goed om te zien dat de protserige LED-jes, waarmee de S6 is getooid, verhuisd zijn naar de koplampunit zelf. Optioneel zijn onder meer 275/35R20″-jetsers en keramische remmen (een primeur). Die laatste lijken mij overigens geen overbodige luxe met zoveel power en een gewicht van 2025 kg. De Audi RS6 Avant arriveert april 2008 bij de Nederlandse dealers, maar de prijs is nog niet bekend. In Duitsland kost de RS6 echter ‘slechts’ €101750,- €106.900,-. Wie gaat er met mij mee emigreren?

De bekendmaking van deze RS6 heeft alleen wel één nadeel: nu moeten we gaan geilen op ander autovlees. De Audi RS5 dan maar?

Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Begin alvast maar met sparen...
Afmetingen RS6

En er is inmiddels een filmpje opgedoken (met dank aan Dekster!)