Spyker telefoon + andere multimedia

Auteur: , 56 Reacties

Enigszins goed nieuws van onze lokale autobakker. Zoals elk zichzelf respecterend merk (aston? hummer?) komt ook Spyker met een telecom- en multimedialijn. Lijkt me geen verkeerd plan, en duidelijk eentje die past binnen de strategie van ex-CEO Muller. De eerste twee telefoons liggen begin november in de winkel en in het komende jaar zouden maar liefst acht telefoons worden gelanceerd. Multimediale producten zoals een multimediaplayer met 5 megapixel fotocamera, 4Gb usb-sticks en draadloze geluidsapparatuur liggen ook in de planning.

Het ontwerp is tot stand gekomen met dank aan Jan des Bouvrie en Marcel Wanders, die laatste werd in 2006 onder meer verkozen als ‘designer of the year’. De designs zouden raakvlakken hebben met het dashboard van de Spyker-auto’s. Klinkt goed, zolang er maar geen gelijkenissen zijn met de beurskoers of met de F1 prestaties…

Tassos Georgiadis, managing director van Connect4Spyker, laat weten geen problemen te hebben met het inmiddels wat negatieve imago van het merk. “Je moet Spyker zijn als drie verschillende bedrijven. De fabriek Spyker Cars, het Spyker Formule1-team en Connect 4 Spyker, het bedrijf dat de nieuwe telecom- en multimedialijn in de markt gaat zetten.”

Begin november liggen de eerste twee telefoons in de winkels. Deze krijgen de naam C8 Laviolette en C8 Spyder, beide zijn vernoemd naar het type auto’s van Spyker. De twee telefoons zijn van alle gebruikersgemakken en opties voorzien. “Daar mag geen enkele discussie over zijn”, aldus Georgiadis. Ook alle netwerken zijn beschikbaar. De eerste multimediaproducten zijn vanaf begin 2008 verkrijgbaar. De andere telefoons zullen in de loop van 2008 gepresenteerd worden.

De Spyker C4S-C8 LAVIOLETTE (399,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 LAVIOLETTE

De Spyker C4S-C8 SPYDER (299,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 SPYDER

De Spyker C4S-C8 LATURBIE (199,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 LATURBIE

Met dank aan Peter voor de tip!