Autoblog Video: waterstof BMW & Efficient Dynamics

Auteur: , 40 Reacties

Denkend aan BMW zal de gemiddelde consument allereerst denken aan goed presterende automobielen. Milieuvriendelijkheid of spaarzaam omgaan met fossiele brandstoffen hoort daar niet direct bij, maar volgens BMW zelf is dat niet terecht.

Natuurlijk bouwen ze in Beieren hele begeerlijke M-modellen, maar sinds enkele jaren investeert BMW ook intensief in het efficiĆ«nter maken van de gehele modellenrange. BMW’s energie strategie bestaat uit een drietal componenten: waterstof voor de lange termijn, hybrides voor de middenlange termijn en voor het heden is er Efficient Dynamics (aanpassingen van motoren en allerlei energiebesparende maatregelen zoals Brake Energy Regeneration).

De Hydrogen 7 is een (mogelijke) voorloper van waterstof auto’s die we over 10-15 jaar op de weg kunnen verwachten. Dat we allemaal nog niet massaal op waterstof rijden ligt niet aan de techniek. We konden rijdend in- en om Amsterdam zelf ervaren dat er prima met de Hydrogen 7 valt te leven op dagelijkse basis. Alleen zijn tankstation nog wat dun gezaaid in Nederland en omstreken.

Voor de middellange termijn gaat BMW hybride modellen aanbieden, waarvan de X6 Concept Active Hybrid de eerste voorbode is. De X6 stond ook in Amsterdam, maar er mee rijden was vanwege de concept status nog niet mogelijk, maar we mochten wel wat foto’s maken.

In het huidige modellen gamma heeft BMW het groene gedachtegoed inmiddels aardig doorgevoerd: zo heeft BMW maar liefst 121 groene energielabels in het aanbod. De meest opvallende: 320i/ 318d/ 320d en 520d met A-labels, maar een 530i of een 630i hebben bijvoorbeeld een B-label.

Ruben en ik waren erbij: dus klik hier voor driftende Hydrogen 7’s in Amsterdam.

BMW Hydrogen 7 video