Productie Audi RS4 sedan stopt begin november

Auteur: , 44 Reacties

Zie je nou wel! Nu wil ik natuurlijk niet bijdehand doen (eigenlijk wel), maar wij riepen vier maanden geleden al dat het einde van de productie van de RS4 sedan in zicht was. Met dat bericht veroorzaakte we toen enige paniek bij Audi, die vervolgens vrij snel aan de lijn hing met het verzoek of wij het bericht wilden corrigeren. De RS4 zou immers zeker tot volgend jaar in productie blijven.

Wanneer je ‘zeker tot volgend jaar’ heel letterlijk neemt, zou dat in ieder geval t/m 31 december zijn, maar zo lang gaat de RS4 sedan het niet volhouden. Begin november, dus twee maanden te vroeg, loopt het laatste exemplaar van de band. De Avant en de Cabrio blijven iets langer, maar ook voor deze modellen is het eind in zicht. De Avant zal 2008 waarschijnlijk niet meemaken, maar de Cabrio loopt iets langer door.

Met de introductie van de nieuwe A4, moeten de Audi fans zich op korte termijn zonder RS modellen zien te redden. Bekeren tot BMW, Mercedes of Lexus kan natuurlijk ook, want deze modellen hebben als alternatief respectievelijk de M3, C63 en IS-F. Uiteindelijk zal er van het nieuwe model ook wel weer een RS uitvoering komen, maar daarover is nog niets bekend.

UPDATE: En nog even in de reload, we hebben immers goede herinneringen aan de RS4 limousine. Zie hier één van de eerste autoblog filmpjes (pre-vlamfilm):