Alfa: Furiosa is a no-go

Auteur: , 94 Reacties

Vorige week werd de uitslag van de naamsverkiezing voor de Alfa Romeo 'Junior' bekend. De stemmers hadden de naam 'Furiosa' tot beste keus gebombardeerd. Mooi! Bedankt lieve stemmers, dat jullie de moeite hebben genomen deze naam te kiezen. Of toch niet?

Het lijkt er namelijk op dat de mensen van Alfa de 147-opvolger toch een andere naam gaan geven. Hoe democratisch…

Volgens Argentina Auto Blog is het bezwaar tegen de gekozen naam dat hij te veel op de ‘Fast and the Furious’ films lijkt. Bovendien schijnt ‘Furiosa’ een ander woord te zijn van een boze of een lesbische vrouw. Wat geweldig dat jullie daar na de verkiezing mee komen, slimmeriken!

Naar verluidt zal de naam van de nieuwe Alfa, die op de autoshow van Genève zal debuteren, met een ‘R’ (van roest) beginnen. Wie iets moois kan verzinnen mag het uiteraard met ons delen in de comments.