De Paus heeft nieuw vervoer: G500 Cabrio

Auteur: , 48 Reacties

Paus Benedictus XVI heeft een nieuwe auto. Als rechtgeaarde Duitser steunt hij zijn eigen auto-industrie en heeft dus in de Duitse folders lopen bladeren. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Mercedes G500 in hip wit. Maar een echte pimp rijdt natuurlijk custom, dus heeft de Benzo een paar modificaties ondergaan.

Met deze G-klasse cabrio zal zijne excellentie naar zijn woensdagaudiënties op het Sint-Pietersplein worden gereden. De kans is dus klein dat de volle 300 pk van de Pausmobiel zal worden aangesproken.

Mercedes heeft er 2 jaar over gedaan om de Pausmobiel op maat te maken (Benedictus XVI is nu ruim 2,5 jaar Paus). Da’s best lang, maar aan de andere kant wil je bij zo’n klant vanzelfsprekend liever geen foutjes maken.

Big Popin

offroad

In future, Pope Benedict XVI will present himself to the 40,000 or so pilgrims in St. Peter’s Square in a shining white, open-top Mercedes-Benz G-Class during his public audiences on Wednesdays. The new “Popemobile” was created over a two-year development period in close consultation with the Vatican, and has now been personally handed over to the Holy Father.

This open official car, which the Head of the Catholic Church requested for use during fine weather, was developed by Mercedes-Benz on the basis of the G 500. It is equipped with a folding windscreen and hand-rails, and like its predecessors it is painted in the Vaticanmystic white finish. The interior is likewise white, and is accessed via steps lined in red at the rear. The Pope holds his audiences in a standing position, so that he is easily visible to all his flock.

The Holy Father is continuing a long tradition with the new Popemobile from Mercedes-Benz. Pope Pius XI was the first to receive a Mercedes-Benz as an official car in 1930 – a Nürburg 460 Pullman limousine. Over the following decades Mercedes-Benz regularly provided the Vaticanwith automobiles which had been specially converted for the use of the Holy Father.

Today the Pope has several Mercedes-Benz cars at his disposal. In addition to the new G 500 Cabriolet, the fleet currently includes M and S-Class models with special protection.