Opvolger XC90 geannuleerd [updated]

Auteur: , 46 Reacties

Volgens het Zweedse Auto Motor Sport is de opvolger van de Volvo XC90 geannuleerd.

Oorspronkelijk zou de nieuwe XC90 in 2009 op de markt komen. Er zouden verscheidene redenen waarom moedermaatschappij Ford dit doen. Voor de XC90 zijn geen nieuwe motoren beschikbaar en geen hybride techniek. Wegens de noodzaak om gewicht te besparen moet er gebruik worden gemaakt van dure (magnesium) lichtgewicht componenten en productie technieken. De combinatie van hoog verbruik en de hoge prijs zouden de nieuwe XC90 moeilijk verkoopbaar op de Amerikaanse markt.

Voor Volvo is het lucratiever om zich op de kleinere modellen zoals de XC60, XC50 en XC30 te concentreren. De XC90 zou dan ook een facelift krijgen om in 2012 pas van de markt te verdwijnen. Een mogelijke opvolger zou moeten worden gebaseerd op een Ford platform, maar zelfs dat plan is niet zeker. Het blijkt overigens weer dat de paus goed was ingelicht, want hij had Volvo al de rug toegekeerd en voor een nieuwe G-klasse gekozen.

Met dank aan Glenn en Thomas voor de tip (via worldcarfans.com)!

UPDATE: het Zweedse magazine geeft enige nuance… Er komt WEL een opvolger maar inderdaad eerst een facelift. De nieuwe XC90 wordt in 2012 verwacht.