Clarkson over de Mini Clubman: een Turbo Toilet

Auteur: , 69 Reacties

Jeremy Clarkson heeft de Mini Cooper S Clubman gereden en geeft weer eens zijn ongezouten mening.

Als ik het even samenvat vindt hij het helemaal niks. Een toilet is iets dat je niemand cadeau zou doen. Iedereen heeft een toilet nodig, maar niemand wil het echt hebben. Volgens Jeremy is de Mini Clubman een nog erger cadeau dan een toilet. Na de gebruikelijke halve pagina koetjes en kalfjes, komt hij met een quote zoals alleen hij dat kan:

Unfortunately, after a week, I have decided it’s one of the worst cars in the world. About as desirable as a packet of dung or a can of worms. Truthfully? I’d rather have a goat.

Vervolgens klaagt hij over de enkele achterdeur die volgens hem aan de verkeerde kant zit, de beperkte ruimte, de wegligging en het slechte zicht naar achteren, want je kijkt precies tegen de deurstijl aan als je je achteruitkijkspiegel checkt.

Looking for good things in a car that torque-steers like a wayward horse and has no boot, no rear visibility, a silly door and a ridiculous cruising speed is a bit like looking for good things in a piece of fish that’s dry, tasteless and bony. There’s no point.

Kortom, Jeremy vraagt geen Mini Clubman voor Kerstmis.
De volledige review is op Timesonline te lezen.