Infiniti komt met 4 modellen naar Europa [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Infiniti zal vanaf dit jaar proberen Europa te veroveren. In een tijd van downsizen, slurptax en Co2-geneuzel is het opmerkelijk dat een fabrikant het aandurft om de Europese markt met louter V6- en V8-motoren te betreden. De eerste kennismaking met Nissans luxemerk zal op de Autosalon van Genève plaatsvinden, met als wereldprimeur de nieuwe Infiniti FX.

De FX wordt meteen het belangrijkste model voor Infiniti, en het is de bedoeling dat deze SUV met behulp van een V6 of een V8 soortgenoten als de Cayenne, Range Rover Sport en X5 het leven zuur gaat maken. Met de grote Infiniti mochten wij al eens buiten spelen. Onder de FX is de EX gepositioneerd, een sportieve crossover die bij de BMW X3 en de (aankomende) Audi Q5 in de vijver vist.

Infinity EX35

Inifiniti’s G-klasse komt zowel als coupé als sedan naar Europa. In de VS is de G35 inmiddels opgevolgd door de G37, maar volgens de berichten krijgt Europa aanvankelijk de lichtste variant, met een 3,5 liter V6. Deze levert overzees 306 pk (335i anyone?), maar het vermogen voor Europa is nog niet bekend. Hetzelfde blok wordt overigens ook in de EX gelepeld.

Infiniti G37 coupe

Voor rond 2010 staat er ook nog een zakensedan van het formaat BMW 5-serie / Audi A6 op stapel, en slim als ze zijn bij Inifiniti leveren ze vanaf 2010 ook een V6-diesel in de EX en de FX.

Van de 19 Europese landen waarin Infiniti zal verschijnen, zullen de eersten in oktober 2008 worden bediend, maar als gezegd kunnen bezoekers in Genève de koopwaar al wat eerder bekijken (via AMW).

UPDATE: zoals in de comments al werd geschreven zullen er in Nederland twee dealers komen (in Amsterdam en Rotterdam). Het importeurschap komt op naam van Autobinck.