GMC Denali XT concept

Auteur: , 40 Reacties

Deze pick-up van GMC bewijst dat grote, stoere, Amerikaanse auto's niet altijd veel benzine hoeven te verbruiken. Deze concept is namelijk uitgerust met het flex-fuel systeem waardoor hij op normale benzine en ethanol kan rijden. Dat scheelt toch behoorlijk in de slurptax. Toch heeft de Denali geen tekort aan vermogen.

De Denali XT zal zijn debuut maken op de Chicago Autoshow die volgende week begint. De motor is nog steeds een grote Amerikaanse 4,9-liter V8 met 326 pk. Dit blok is zuiniger door efficiënte inspuiting en de mogelijkheid om een aantal cilinders uit te schakelen. Ook lust de V8 ethanol en om het helemaal af te maken is hij ook nog eens gekoppeld aan een elektromotor die het overneemt bij lage snelheden. Als je alles bij elkaar optelt verbruikt de motor 50% minder brandstof dan een conventioneel systeem. Wie tipt Shaquille O’Neal?

Een andere nieuwtje is een unibody wat betekent dat de Denali XT één geheel is en niet een los chassis met daarboven op een carrosserie. Daardoor is de pick-up lichter en stijver geworden en moet hij volgens GMC sportief te rijden zijn. Waarschijnlijk verstaat GMC iets anders onder sportief dan wij want dat laatste durf ik te betwijfelen.

Het design is rond maar gespierd met brede wielkasten, een grote grill en 23-inch velgen die hem helemaal niet slecht staan. Wil je bewegende beelden zien? Dat kan want die staan hier en hier. Een kort gesprek met de ultra coole designer vind je hier.

GMC Denali XT concept
GMC Denali XT concept
GMC Denali XT concept
GMC Denali XT concept