Nissan komt naar Genève en neemt mee…

Auteur: , 50 Reacties

Nissan komt naar Genève en neemt drie modellen mee. De belangrijkste kandidaat is natuurlijk GT-R. Volgens sommigen kan een auto alleen maar bruut zijn, wanneer deze tenminste van Duitse of Italiaanse komaf is, maar mensen die iets ruimdenkender zijn, zullen zich wellicht ook verheugen op de komst van de Nissan GT-R. Duits of niet, de GT-R is geen grappenmaker en beleeft over een paar weken zijn Europese debuut.

We moeten nog wel geduld hebben tot maart 2009 voordat we de GT-R ook werkelijk in Europa kunnen bestellen. Met z’n 480 pk sterke 3,8 liter V6 twin-turbo motor, goed voor 588 Nm koppel en een acceleratie naar 100 km/u in 3,5 seconden, zal hij het de gevestigde Duitse (en Italiaanse) orde behoorlijk lastig komen maken.

Nissan GT-R


Nissan GT-R

Het tweede model is de nieuwe Nissan Murano SUV, waarvan we de ins en outs vorig jaar reeds met je hebben gedeeld.

Nissan Murano

Nissan Murano

Nissan Murano

Tot slot nog een speels elektrisch CO2-vrij concept: de Pivo 2 waar je hier ook al het één en ander over hebt kunnen lezen en aanschouwen.

Nissan Pivo 2

Nissan Pivo 2