MINI neemt een bommetje mee naar Genève

Auteur: , 27 Reacties

We wisten eerder al te melden dat MINI nu echt serieus werk gaat maken van het John Cooper Works (JCW) label en het eerste product daarvan zullen we kunnen zien in Genève. Want Motoringfile weet namelijk te melden dat MINI een stevig opgevoerde Cooper S mee zal nemen naar Zwitserland. Onder de motorkap ligt een stevig aangepaste 1.6 turbo die er nu 210-220 pk uitperst en 280 Nm in plaats van de armoedige 175 pk die een Cooper S nu heeft. Je kon al wel een JCW Tuningkit monteren waarmee het vermogen steeg tot 192 pk. Maar meer is natuurlijk altijd beter!

Gelukkig pakt MINI niet alleen de motor aan maar wordt er bijvoorbeeld ook een sterkere koppeling gemonteerd evenals remklauwen met 4 zuigers en lichtgewicht JCW “Challenge Spoke”. De complete lijst met (verwachte) aanpassingen is als volgt:

Upgraded/Optimized Turbo
Upgraded/Optimized Pistons
Upgraded Air Intake (same as dealer installed kit)
Revised 6 speed Manual Transmission
Upgraded Clutch
Four Piston Front Brakes / Upgraded rear pads
Upgraded Full Cat-back JCW Exhaust
Fully Optimized ECU
JCW Logos and door sills
JCW “Challenge Spoke” light weight alloy wheels (seen in the photo above)
260 km/h speedometer limit (as opposed to the normal speedometer on the Cooper S with a limit of 240 km/h)

Voor Dennis is dit hele verhaal overigens ook goed nieuws, want dan heeft hij eindelijk antwoord gekregen op zijn brandende vraag. (via: Motoringfile)