Ook Hyundai en Kia gaan massaal hybrides produceren

Auteur: , 13 Reacties

Nu steeds meer autofabrikanten met hybrides komen kan je als jezelf respecterend merk niet achterblijven. Vanaf 2009 moeten dan ook de eerste Hyundai's en Kia's met een alternatieve aandrijving van de band rollen.

Beide zusjes werken al een tijdje samen om de benodigde technologie te ontwikkelen. Zo hebben ze al vanaf 2004 wat geëxperimenteerd en al bijna 2800 hybrides verkocht in Zuid-Oost Azië maar officieel waren dit nog prototypes. Nu zijn er echter grote plannen voor massaproductie.

In 2009 komen er een combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor beschikbaar voor de Kia Borrego. Hyundai maakt de combinatie extra effectief door in plaats van een benzinemotor voor een LPG-installatie te kiezen naast de elektromotor in de Elantra. Vanaf 2010 krijgt ook de Hyundai Sonata een elektromotor op de optielijst maar deze wordt waarschijnlijk gekoppeld aan een normale benzinemotor. Voor deze auto’s zijn dit soort motoren allemaal prima maar hopelijk blijven ze wel van de Hyundai Genisis Coupé af. (Via Insideline)