Getunede Veyron gaat snelheidsrecord terugpakken

Auteur: , 101 Reacties

Een tijdje geleden heeft SSC met de Ultimate Aero TT het wereldsnelheidsrecord voor productieauto's van de Bugatti Veyron afgesnoept. De oude topsnelheid van 407 km/u werd licht overtroffen, de SSC zette 411 km/u op de klok. Dat dit het eerzuchtige Bugatti niet lekker zit blijkt door de aankondiging het record terug te willen pakken. Dit zal worden gedaan met de eerste particuliere getunede Veyron.

De Veyron die gebruikt gaat worden is eigendom van de steenrijke Arabier Nasser Bin Khaled. Om de toch al niet lullige 1001 pk verder op te krikken werd de hulp ingeroepen van tuner JUN. Dit bedrijf heeft een reputatie hoog te houden. Al lang geleden haalden de tuners meer dan 1000 pk uit een R33 Skyline.

Door de turbodruk van de Quad-turbo W16 te verhogen en gebruik te maken van geflowde cilinderkoppen en aerodynamische aanpassingen bereikt deze JUN-Veyron een gemeten vermogen van 1413 pk!

Er is de laatste week al uitvoerig getest op de zoutvlaktes van Bonneville, en op 7 april zal de coureur Andy Green een officiƫle poging doen het snelheidsrecord terug te pakken. De engineers zijn vol vertrouwen de 411 km/u te verpulveren. Wij houden jullie op de hoogte!

Met dank aan bespokeventures voor de afbeelding.