Lekker dik: Delta4x4 Toyota Land Cruiser

Auteur: , 40 Reacties

Soms is het niet genoeg om alleen groot te zijn. Een paar kleine "sieraden" maken de auto dan net even af en dat is precies wat Delta4x4 met de Land Cruiser heeft proberen te doen.

Om het front wat op te leuken biedt Delta4x4 een lekkere verchroomde bullbar. Die komt er in twee varianten: een voetgangersvriendelijke EU-goedgekeurde variant en één voor de export (waarom denk je dat ze goed kunnen hardlopen in Afrika?). Voor diegenen die in streken wonen met minder goed getrainde inwoners biedt Delta4x4 ook een verbeterd remsysteem waarbij schijven met een diameter van maar liefst 396 mm worden gemonteerd.

Ook is er een aangepast motormanagement systeem voor de 4,5 v8 turbodiesel beschikbaar, daarmee stijgt het vermogen van 286 naar 318 pk en het koppel van 650 naar een gigantische 780 nm. De aanpassingen zorgen ervoor dat de topsnelheid wordt verhoogd naar 218 km/u en de sprint naar de 100 nog maar 7,8 seconden in beslag neemt (standaard 210 km/u en 8,2 seconden). Natuurlijk biedt de tuner ook diverse andere chromen accessoires zoals sidebars, een andere achterbumper, sportuitlaat en extra driving-lights. Helemaal af is het met de 23″ lichtmetalen velgen met 305/40R23 Continental Sport Contact banden, maar die kosten dan ook 7100 euro.

delta4x4 Toyota Landcruiser

delta4x4 Toyota Landcruiser